آیا شما هم می خواهید با استارت آپ درآمد کسب کنید؟

در عصر جدید با توجه به گسترش فناوری و افزایش رقابت بین استارت آپ ها، شاید بارها به این فکر کرده اید که چگونه می توانید استارت آپ موفقی داشته باشید؟ در این مقاله مدیرسام به شما کمک می کنیم که بدانید چگونه با استارت آپ کسب درآمد کنید. در این راستا، مفهوم استارت آپ را با تفضیل بیشتری بیان می کنیم.
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
– تعریف استارت آپ
– مراحل راه اندازی استارت آپ
– چند ایده برای راه اندازی استارت آپ
– چه چیزی باعث موفقیت تیم استارت آپ میشود؟
– تفاوت استارت آپ با دیگر کسب و کار ها
– استارت آپ های موفق در ایران
استارت آپ چیست؟
استارت آپ به کسب و کار یا شرکت نوپایی گفته میشود که در آن یک تیم بر روی یک ایده جدیدی که تا به حال اجرایی نشده یا کمتر به آن توجه شده، کار میکنند و معمولاً رشد سریعی دارند. برخی از متخصصان بازاریابی بر این باورند که استارت آپ ها یک فرهنگ جدید هستند که باعث ایجاد خلاقیت می شوند و همواره به حل مشکلات موجود کمک می کنند.
مراحل کامل راه اندازی استارت آپ
مرحله ۱: یک ایده جدید پیدا کنید
اولین مرحله در راه اندازی یک استارت آپ، پیدا کردن یک ایده جدید برای راهاندازی است. برای اینکه بتوانید ایده جالب و مناسبی را پیدا کنید و ایدهای باشد که برای اولین بار انتخاب و قرار است اجرایی شود، بهتر است ببینید چه کمبودی در جامعه وجود دارد یا مردم به چه چیزی بیشتر از همه نیاز دارند. اکثر کسب و کارهای بزرگ، بر پایه این اصل راهاندازی شدهاند.
مرحله ۲: بررسی و جستجو در مورد ایده
پس از اینکه ایده مورد نظرتان را پیدا کردید و تصمیم گرفتید که از این ایده برای راه اندازی استارت آپ خود استفاده کنید، در اینجا نیاز است تا در مورد این ایده، تحقیقات مورد نیاز را انجام دهید. از این جهت که شما قرار است بر روی این ایده سرمایه گذاری کنید بررسی تحقیقاتتان باید به صورت جامع باشد.
مرحله ۳: تهیه و ساخت نمونه اولیه
یکی از مراحل مهم برای راه اندازی یک استارت آپ، تهیه و ساخت نمونه اولیه است. بعد از اینکه ایده را انتخاب کردید و در مورد آن تحقیقات لازم را انجام دادید، در اینجا باید یک نمونه اولیه از ایدهتان بسازید. اگر استارت آپ شما به دنبال عرضه محصولات است، میتوانید چند مورد از محصول را تولید کنید. اما اگر می خواهید خدمات ارائه دهید بهتر است تحقیقات لازم را انجام دهید.
مرحله ۴: ارائه نمونه اولیه به تعداد محدودی از افراد
در این مرحله، باید نمونه اولیه ساخته شده را به تعدادی افراد نشان دهید. اگر این کالا فیزیکی باشد که میتوانید آن را به راحتی عرضه کنید یا به دیگران نشان دهید و اگر قصد ارائه خدمات را دارید، میتوانید این کار را با طرح یک پرسشنامه انجام دهید.
مرحله ۵: ثبت ایده کسب و کار
در مرحله قبل، شما ایده خود را به تعدادی محدود نشان دادید، اگر نتیجه مثبتی از آن گرفتهاید، بهتر است که هر چه زودتر آن را ثبت کنید تا کسی نتواند این ایده را به نام خود ثبت کند.
مرحله ۶: برای پیشرفت باید سرمایهگذار جذب کنید
حالا که مراحل قبلی را پشت سر گذاشتهاید، اگر نیاز به سرمایهگذار دارید باید بتوانید یک یا چند سرمایهگذار جذب کنید. اکثر استارت آپها، برای راهاندازی یا توسعه خود، به سرمایهگذار نیاز دارند. برای موفقیت در بازار کار و به دست گرفتن درصدی از بازار به سرمایه اولیه نیاز است.
مرحله ۷: راه اندازی ایده کسب و کار
اگر تمامی مراحل قبلی با موفقیت انجام شده باشد، یعنی ایده مناسبی داشته اید و نتیجه نمونه اولیه رضایت بخش بوده باشد، ایدهتان را ثبت کرده باشید و سرمایهگذار هم جذب کردهاید، در اینجا باید کسب و کارتان را راهاندازی کنید.
چند ایده برای راه اندازی استارت آپ
در ادامه بحث سه ایده ی جدید را مطرح می کنیم که هنوز در ایران اجرایی نشده است. شما می توانید به طور تخصصی روی این ایده ها کار کنید و استارت آپ موفقی داشته باشید. این ایده ها را با هم مرور می کنیم:
ایده اول: داستان های سفر خود را بهاشتراک بگذارید
به اشتراک گذاری داستان های سفرهایتان یکی از ایدههای جالبی است برای راه اندازی استارت آپی که هنوز در ایران عملی نشده است، به اینصورت که استارت آپی راهاندازی شود و این امکان را در اختیار کاربران قرار دهند تا بتوانند تجربههای سفر خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. این استارت آپ درصورت راه اندازی، مطمئناً با استقبال خوب کاربران مواجه خواهد شد. هم اکنون این موضوع در شبکه های مجازی زیاد مشاهده می شود اما این ایده می تواند یک استارت آپی را شکل دهد که به صورت ویژه این امکان را به کاربران بدهد.
ایده دوم: فروش محصولات پروتئینی به صورت آنلاین
این ایده مورد استفاده بوده و چندین وبسایت شروع به این کار کردهاند ولی از میزان موفقیت این وب سایت ها اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، اما کمبود یک استارت آپ برای فعالیت در این حوزه احساس میشود. یعنی به صورت تخصصی فقط بر روی محصولات پروتئینی متمرکز شود.
ایده سوم: سرویس اجاره لباس نو و دست دوم
این ایده در برخی از کشورهای خارجی اجرایی شده ولی در ایران استارت آپی در این زمینه فعالیت نمیکند به همین منظور میتواند یک ایده خوب برای راه اندازی استارت آپ باشد. راه اندازی این استارت آپ این امکان را به افراد می دهد که به جای اینکه لباس های گران قیمت بخرند به همان هزینه چندین لباس با طرح و رنگ بندی های متنوع اجاره کنند این ایده یکی از ناب ترین ایده ها برای موفقیت یک استارت آپ در کشور محسوب می شود.
چه چیزی باعث موفقیت تیم استارت آپ میشود؟
مطالعات نشان میدهد که تجربه به تنهایی برای رشد تیمهای استارت آپی کافی نیست. درست است که تجربه موجب گسترش منابع تیمی میشود و از این طریق به اعضای تیم کمک میکند فرصتها را بهتر شناسایی کنند و مستقیماً با کارایی در تیم مرتبط است اما درعینحال یک تیم استارت آپ برای رشد به مجموعهای از مهارتهای نرم نیاز دارد. از میان استارت آپ ها، آن شرکت هایی که سطح بالایی از تجربه قبلی را داشتند ولی اشتیاق کارآفرینانه آن ها پایین بود در مواردی مانند رضایت مشتری، کنترل هزینه رشد و فروش، نوآوری در محصولات عملکرد بالایی را دریافت نکرده اند. برعکس، عملکرد گروهی که در سطح متوسطی از تجربه قبلی قرار داشتند و همچنین در سطح بالایی از اشتیاق و چشم انداز جمعی بودند، بسیار بالا و قوی بوده است. نکته قابل توجه این که تجربه قبلی زمانی به عملکرد بهتر تیمی منجر میشود که اعضای تیم استارت آپ یک چشمانداز استراتژیک مشترک در مورد شرکت داشته باشند؛ بنابراین، هنگامیکه اعضای تیم در مورد استراتژی آینده شرکت توافق ندارند، دانش و مهارتهای آنها تنها کمی به عملکرد تیم کمک میکند. برخی از عوامل وجود دارند که به موفقیت تیم استارت آپ کمک میکند که با هم مرور می کنیم:
• چشم انداز: یکی از مهارت هایی که به موفقیت یک تیم کمک می کند تا از مسیر خود فاصله نگیرد و برای رسیدن به هدف کسب و کار تلاش کند چشم انداز است.
• مدیریت بودجه استارت آپ: یکی از مسائلی که در استارت آپ ها تأثیر بسزایی دارد مدیریت بودجه است. علاوه بر اینکه برنامه های ویژه ای دارد از هزینه های اضافی صرف نظر می کند.
• نظم: یکی از مسائلی که اگر سازمان به آن بها ندهد ممکن است دچار شکست شود نظم است. انضباط منجر به اخلاق کاری مثبت و اخلاق کاری مثبت منجر به کارآیی بهتر می شود. به همین دلیل افراد گروه باید با هم هماهنگ باشند.
• تغییر: در طول زمان مشخص، یک استارت آپ باید بتواند خدماتی ارائه دهد که آن محصول به بهترین شکل در بازار عرضه شود.
• ریسک پذیر بودن: برای رسیدن به اهداف بزرگتر در یک کسب و کار به ریسک کردن نیاز است. برای کسب سود های زیاد به ریسک نیاز است. در هر صورت این ریسک ها باید با یک استحکام خاطر همراه باشند.
تفاوت استارتاپ با دیگر کسب و کارها در چیست؟
به طور کلی، استارت آپ با یک کسب و کار تفاوتهایی دارد. خلاقانه بودن استارت آپ ها می تواند یکی از مهمترین تفاوت های یک کسب و کار با یک استارت آپ باشد که کمک شایانی به رشد سریع آن میکند. البته تفاوتهای دیگری نیز وجود دارد از جمله: جذب سرمایهگذار، نحوه تأمین سرمایه موردنیاز و …
استارت آپ های موفق ایران
1- دیجی کالا
یکی از بزرگترین شرکت های خرده فروشی است که به صورت اینترنتی و آنلاین، ده سال است فعالیت خود را آغاز کرده است. مطالعات نشان میدهد که این استارت آپ به عنوان پربازدید ترین سایت خاورمیانه مورد استقبال قرار گرفته است و در ایران بزرگ ترین سایت فروش کالاهای دیجیتالی و الکترونیکی را دارد. این وب سایت در ابتدا فقط کالاهای دیجیتالی را نقد و بررسی می کرد ولی با گذشت زمان این استارت آپ تصمیم گرفت کالاهایی از دسته بندی های مختلف را برای فروش در سایت خود قرار دهد. ما امروز شاهد این هستیم که تقریبا کالایی نمانده که شما مشابه آن را در دی جی کالا یافت نکنید.
2- کافه بازار
یکی از بزرگ ترین شرکت ها برای اپلیکیشن های گوشی های هوشمند در کشور کافه بازار است. این کمپانی توانسته است هزاران هزار کاربر، برنامه نویس و تبلیغ کننده را از طریق آپ استور بازار به هم متصل کند.
3- اسنپ
یکی دیگر از استارت آپ های موفق اسنپ است که این ایده را از بزرگ ترین شرکت تاکسی رانی جهان تقلید کرده است. این شرکت اپلیکیشنی دارد که افرادی که تمایل دارند به عنوان تاکسی فعالیت و کسب درآمد کنند را جذب و با آنها همکاری میکند. این کمپانی پشتیبانی قوی دارد و نسبت به خدمات با کیفیتی که ارائه میدهد هزینه مناسبی دریافت میکند که همین باعث شده مشتریات زیادی را جذب کند.
نتیجه گیری
استارت آپ یک کمپانی نوین میباشد که راه حل جدید و جالبی را برای یک مسئله ارائه میدهد، ولی نمیتوان صددرصد موفقیت از طریق این ایده را تضمین کرد. همچنین در استارت آپ مراحلی برای راه اندازی وجود دارد که به طور کامل بیان کردیم؛ برخی از این مراحل عبارتند از: پیدا کردن ایده ی جدید، بررسی و تحقیق درمورد ایده، تهیه و ساخت نمونه ازمایشی یا اولیه، ارائه نمونه آزمایشی به چند نفر، ثبت ایده مورد نظر، جذب سرمایه گذار و در اخر راه اندازی ایده. طبق مطالبی که بیان کردیم برای موفقیت تیم استارت آپ برای رشد، تجربه به تنهایی کافی نیست. تجربه موجب گسترش منابع تیمی میشود.همچنین باعث می شود اعضای تیم فرصت ها را بشناسند و از این طریق کارآیی در تیم افزایش پیدا می کند.
منابع
https://modireweb.com/what-is-the-startup
دیدگاهتان را بنویسید